AŞKI YENİDEN YAKALAMAK

Hani derler ya "evlendikten sonra aşk biter, yerini sevgi alır". Birçok insan için doğru olan bilir. Ama aşkını korumasını bilenler için pek geçerli bir şey değil sanırım.

   

İnsan karşısındaki insana ne kadar güvenirse, her şeyini ne kadar çok paylaşırsa, (tabi karşılıklı olarak)birbirlerine ne kadar destek olup, bu beraberliğin iki kişiye ait olduğunu unutmazsa, inanın aşkın yanında sevgi daha çok büyüyor. Birçok yaşadıklarımız bazen aşkı sekteye uğratabilir. Aileye yeni bir bireyin katılması, hayat şartlarının zorluğu, ufak anlaşmazlıklar...
Sonuçta yanına dönüp baktığında hayatı paylaştığın insan ne bir adım geride, ne bir adım ileride durmuyorsa senden, hep yanındaysa aşkınız hala canlı demektir.

İnsan olarak yaratılmışız. Hepimizin arzuları, istekleri, hedefleri, beklentileri var hayattan. Bu duyguları paylaştığımız zaman hayat arkadaşımızla her şeyin ne kadar kolay, ne kadar erişilebilir olduğunu fark ederiz.

Bu beklentiler içerisinde aşkı kaybettiğimizi sanırız bazen. Hemen hemen herkes düşünmüştür "acaba beni hala seviyor mu? Güzel buluyor mu?" diye. Benim yaptığım gibi. Çok zaman ağlamaklı olup "ne zamandır bana sarılmadın" dediğim çok olmuştur.

Yaşadığımız hayat içinde genelde her şeyimiz planlı! Yemek, içmek, gezmek, iş hayatı... Her şey ama her şey.
Bu koşturmaca içinde flört ederken yada nişanlıyken hissettiğimiz, o sanki midende yengeç varmışçasına burulmalar, iştahtan kesilmeler, o nu gördüğünde heyecandan ne konuşacağını bilememeler, evlenince sahiplenmenin verdiği hisle bir anda uçar gider sanki.

Aslında hep içimizdedir o duygular ama önceliğini ve güncelliğini kaybetmiştir. Başka yerler alır önceliği. Faturalar, akrabalar, çocuklar vs.vs.vs  saymakla bitmez. Baş başa kaldığın bir anda küçücük bir sevgi sözü, bir sarılma, bir öpücük yada hiç beklemediğin anda aldığın bir buket çiçek önceliğini kaybeden bu duyguları yeniden ortaya çıkarır.
 Aslında o heyecanların evlendikten sonra bütçeye faydası bile olabilir. Heyecandan iştahın kapandığı için daha az yersin mutfak bütçesine yardımcı olursun:)) İşin esprisi.
 Evliler, nişanlılar, evlenecek olanlar sözlerime kulak verin. Bu heyecanlar hayatın en güzel yanları. Koşturmacayı boş verin hep öpüşüp koklaşın demiyorum tabi. Ama inanın ikiside lazım. Moralinin düzelmesi, güne iyi başlaman, günü iyi yaşaman ve mutlu bir ömür sürmen için. Biraz gayret, biraz çaba inanın her şey daha kolay ve güzel olacak.

AŞK ATEŞİNİZ HİÇ SÖNMESİN 
 ASPAVA

posted under |

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Seni yazmaya yüreklendiren o arkadaşın ne iyi yapmış yüreklendirmekle... Geç keşfettim seni ;) Kalemine kuvvet, yüreğine sağlık diyorum.. İyi ki varsın.. A. Sevde GÜR

Yorum Gönder

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

BENCE......

İLK ÖNCE BENİ YAZMAYA YÜREKLENDİREN ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.(O KENDİNİ BİLİR:) YAZILAR TAMAMEN BANA AİT.HERHANGİ BİR GAZETE YADA KİTAPTAN ALINMA DEĞİL.O AN KONU İLE İLGİLİ DÜMDÜZ AKTARDIĞIM YAZILAR.TAMAMEN KENDİ ÖZGÜN DÜŞÜNCELERİM.UZUN ZAMANDIR YAZMIYORDUM .ELİMDEN GELDİĞİNCE,VAKTİM OLDUKÇA EN AZINDAN AYDA 1 TANE YAZMAK İSTİYORUM. OKUYANLAR,TAKİP EDENLER,TESADÜFEN BULANLAR YORUMLARINIZI BEKLİYORUM . SAĞLIKLA KALIN ..ASPAVA..............
İZİN ALINMADAN YAYINLANMAMASI VE PAYLAŞILMAMASI RİCA OLUNUR. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Bu Blogda Ara

PAYLAŞ

Followers

    Twitter


Recent Comments